Dis

Tiden står bara still, helt plötsligt stannande den, som en klocka som slutat ticka eller som den där stunden när det har regnat och solen kommer sakta fram och skapar ett ljust dis över landskapet. Man vet att efter ett tag kommer allt bada i solljus, men just då är det bara en liten del av ljuset som har hittat luckan bland molnen. Lite så är det för mig nu.

Jag vaknade rätt så tidigt typ vid elva, mamma åt lunch och jag åt frukost. Sedan gjorde jag mig i ordning och åkte till gymmet, jag var lite nervös eftersom att det var första gången jag skulle vara där och pröva mitt pass själv. Men det gick bra! fredrik (min pt) hade gjort värsta jobbiga passet till mig och jag var helt slut efteråt!

Efter fredriks hårda runda, åkte jag till sumpan för att klippa mig. Jag klipper mig alltid på ett ställe där som heter lady & kalufsen, dem har drop in. Som tur var så var dem inte upptagna och killen som klippte mig nu idag var han som klippte mig sist och han kände igen mig! så vi pratade om allt möjligt och han visste precis hur han skulle klippa mig, så skönt! Jag har nu bestämt att han är min frisör, så nu har jag en egen pt och frisör.

När jag lämnade josef (min frisör) så var jag otroligt nöjd och redo för lite shopping, som vanligt handlade jag lite för mycket men det var för en god sak, nämligen emmaboda! Jag har nu bestämt mina sex olika oufitts och har nästan allt jag behöver för att göra dem kompletta :D Jag funderade på att ta bilder på dem, men jag orkade inte , så nu hänger dem längst bak i garderoben.

Mamma, micke och malte har nu åkt till landet och jag är ensam hemma. När dem stängde ytterdörren så kände jag hur tiden stannande, det blev tyst och luften gick ur mig och jag stod bara stilla i hallen. Sen så satte jag upp mitt hår i min favoritfrisyr (två låga hästsvansar) och sen satte jag mig här.

Nu har jag bestämt mig för att ta en dusch och sen titta på ett djurprogram på trean och städa mitt rum. Efter det ska jag ta hand om min framtid och kolla lägenheter i jönköping och uppsala och dricka en kopp te :)
Imorgon är en ny dag på jobbet som jag inte ser framemot, det var dumt att vara ledig en dag känner jag nu, men men jag har haft det trevligt ändå.

Toodles!

Framtiden=ovissheten

Jag följde med mamma till landet för att ha lite semester, jag tänkte att jag behövde det för att vila upp mig inför nästa vecka. För imorgon ska jag jobba och sen jobbar jag alla dagar förutom torsdag.

Men som min kära far sa när jag pratade med honom i telefon för några veckor sedan så sa han att jag verkade förvirrad och det har jag varit ett tag nu, så jag tänkte att en helg ute på landsbygden skulle nog funka bra mot förvirringen. Jag tog med mig min dagbok och pratade mycket med mamma om mitt liv och min framtid, jag skrev och funderade och jag kom inte fram till så mycket.

Men det är nog bra, för man kan inte planera allt och man kan inte veta allt i förväg, så därför måste man förberedda sig för det värsta men hoppas på det bästa.

När det gäller min framtid så har jag två val, journalist eller grundskolelärare, dom två vägarna har jag valt ut själv och nu är det dags att välja. Visst kan jag välja båda, men det är nog lättast om jag väljer en.

Jag känner mig lite som ett höstlöv som precis har fallit från sitt träd, ska jag falla långsamt ner till marken och vara nöjd med det, eller ska jag låta vinden leka med mig tills jag tröttnar, för alla löv faller ju ner till marken någon gång det gäller bara att bestämma sig när.


Toodles

Breakfast at Värmdö

Igår åt jag min sista frukost at värmdö, eller egentligen borde det inte kallas frukost jag åt den typ våd två på eftermiddagen. Min frukost bestod av en skål yoghurt med solrosfrön och hackad choklad och ett stort glas o'boy, så blir det när ett gäng ungdomar blir kattvakter i en liten stuga ute på värmdö. Eller det var bara jag och veronica som åt sån sockrig frukost, dom andra var rätt så hälsosamma.

Efter frukosten brukade vi gå och bada, en dag spelade vi  kubb och en annan dag badade killarna medan jag och veronica plockade bär till frukosten. Första dagen snodde vi en båt och rodde över till andra sidan, det var jobbigt men kul. På kvällarna har vi ätit glass och chips och tittat på film och spelat tv-spel, sen har vi grillat och spelat lite mer tv-spel eller tittat på mer film.

Katterna var utekatter, så veronica och mattias gav dem mat och då kom till huset, ibland så satt dem inne och chillade med oss medan vi tittade på film eller spelade tv-spel.

Det var en härlig liten semester men nu är den slut, eller den tog slut igår. Men elin sov över hos mig igår och vi gick en promenad och sen tittade vi på tv med mamma, det var mysigt! och vi bokade biljetter till harry potter som vi hämtade ut idag, sen så gick vi förbi the body shop och var tvungna att gå in dit och lukta på allt gott, jag älskar den affären! Sen när jag skulle åka hem så glömde jag att hoppa av i solna så jag hoppade av stationen efter och gick hem, det var as nice!

När jag kom hem och öppnade brevlådan så låg det en ny elle där, den ska jag läsa på rasten på jobbet! :D Ja, imorgon börjar jag jobba på riktigt och det känns ganska bra, jag känner mig redo efter intro dagarna och jag har vilat upp mig ordenligt ute på värmdö. Men jag är ändå lite nervös, det är jag alltid när jag åker dit. Jag vet inte varför, men det brukar försvinna när jag väl börjar arbeta.

Nu ska jag packa min väska och sen laga middag, för jag och mamma ska övningsköra halva vägen till farmor, det ska bli kul! :D Och jag har slängt hans kläder som han har lämnat här och ballongen som jag fick av honom, jag mördade den med en sax och sen slängde jag och elin allt i sopporna, så nu är det avslutat! dags att börja om, och jag börjar med att jobba och sen på fredag ska jag till mammas jobb och besöka deras gym :D

Toodles!

Dröm dagar

Jag älskar att drömma, och nu menar jag inte om nätterna för då får man inte bestämma själv hur det blir. Utan jag menar att dagdrömma, fast dagdrömma har fått en ful klang tycker jag. Det är bara små förälskade flickor i hatt och spetskrage som får dagdrömma och när dem gör det så är det så puttinuttigt och gulligt att så fort man nämner ordet dagdrömma så ser man den där lilla flickan som tittar ut och suckar djupt, visst är det så?

Mina små drömmar som jag hittar på är fulla av möjligheter och glada skratt. Mina drömmer använder jag som ett motgift mot verkligheten, för erkänn, alla ni kan också bli lite trötta ibland och vilja fly ett tag, göra något annat, leva livet! och detta kan jag göra helt gratis genom att drömma. Fast oftast så drömmer jag om verkligheten, den trista vardagen och vrider till den lite och kryddar den med spänning och romantik. Detta gör att jag lätt blir besviken för jag lurar mig själv eller så tar jag fel beslut för att jag ser något som egentligen inte finns där. Då blir man ju lite ledsen, men ofta om jag tänker efter så brukar mina drömmar bli sanna på ett eller annat vis. Det är bara att öppna ögonen och om du är trött eller om det är soligt ute är det bara att sätta på sig dem rosa färgade solglasögonen. Dem som Audrey Hepburn pratar om i filmen Sabrina, min favoritfilm.

Eller var det i Sabrina hon pratade om dom? det skulle kunna vara någon av dem andra, visst märks det att jag har jobbat? jag är ju mer förvirrad än vanligt!

Så därför ska jag gå ut med malte, världens sötaste och bästaste hund i hela världen och sen ska jag sova


Jag och malte hälsar, Toodles!

själslig molnighet

Hade egentligen inte tänkt skriva något idag, men nu blir det så ändå. Det är mycket som händer även fast man inte vill det, dagen tar slut fast man önskar att den inte gjorde det eller så blir det morgon när man helst vill sova bort hela dagen. Så kände jag när jag vaknade, jag vill inte gå upp! men jag borde, jag har tvätt att tvätta och ett kök att städa och ett liv att styra upp.

Kläderna rullar omkring i torktumlaren och i tvättmaskinen och några hänger på sträcket. Köket är typ städat, bara middagen kvar, men det går fort att städa. Och nu till mitt liv, som jag skulle få ordning på, jag kan helt ärligt säga att det inte är någon ordning på det. Eller jo, det är ordning på mitt liv men inte på mig eller i mig. Mina känslor åker berg och dalbana, eller inte berg och dalbana mer som en konstig sommardag. Ena stunden är det sol, sen regn, sen lite sol igen, sen kanske lite hagel och sist lite lätt sommarregn som en fin avslutning på dagen.

Så känner jag mig nu, som ett lätt sommarregn. Jag har koll på läget men är inte gladare för det, det känns som att jag missar något eller har missat något. Vart är jag på väg? är jag på rätt väg? eller ska jag stanna och börja titta mig om på en ny väg? eller har jag missat någon del som jag måste gå tillbaka till och plocka upp? Det kan vara vädret, jag är ju en vädermänniska. När det ska bli oväder får jag ofta huvudvärk som brukar släppa när ovädret sätter igång och när det är molnigt ute så blir jag lite nere.

Jag har tänkt på Viktor, jag vet att jag inte borde det, men vi har inte riktigt haft något avslut och jag är en människa som behöver avslut för att gå vidare. speciellt om det är killen som slutar höra av sig, jag gjorde så förut, att jag bara slutade höra av mig utan anledning. Men när jag tänkte efter så upptäckte jag att det var fegt och lovade mig själv att aldrig mer göra så igen. Men nu var det inte jag som slutade höra av mig utan nu var det faktiskt han, men men, han hade väl en bra anledning, nu glömmer vi honom och städar köket!

Imorgon ska jag upp tidigt och köra halkbanan och sen ska jag vidare till farmor för på tisdag börjar jag jobba. Det känns lite nervöst men det gör det alltid, det kommer säkert gå bra!Såhär ljust var mitt liv igår, hoppas att det blir så ljust imorgon också!

Toodles!

Nerkörd

Jag är nerkörd av mitt egna lilla liv. Detta liv som jag har skapat och som har fått frodas och leva fritt i livets trädgård. Men nu är det slut med det! För mitt liv har blivit ett virrvarr av olika trädgrenar som flyger omkring och kastar sig ut på alla håll och kanter och jag har inte riktigt fått tag på alla grenar och åkt med, men nu ska jag försöka fånga in dem och göra dem till ett vackert träd som kanske tappar ett löv eller två, för inget kan bli perfekt.

Min plan är att först ska jag rensa ur mitt rum och sedan min kropp, näe! jag skämta bara! eller jo, jag ska rensa mitt rum men inte min kropp XD Jag ska börja på mammas gym så fort gym instruktören kommer tillbaka från sin semester. Sen så ska jag sova mycket och betala mina räkningar. Efter det ska jag klippa mig och ordna ett pass. Sen ska jag kolla min ekonomi och planera min resa. Jag ska självklart jobba och övningsköra och om jag får tid över ska jag umgås med mina vänner. Men just nu ska jag fånga upp mig själv och försöka få koll på mitt träd och dess grenar så att det inte stökar till för mycket i livets trädgård.

Mitt shopping förbud har passerat sitt bäst före datum idag och jag och sara firade det lite i förtid igår när vi träffades i stan och tog en fika innan jag drog tillbaka till min kära bilskola som jag har någon slags hatkärlek till. Men den är inte min längre för det var sista dagen där för mig idag om jag inte bestämmer mig för att komma tillbaka i höst. Men i alla fall, sara är ju ett second hand freak och vi gick förbi en av hennes favorit butiker. Vi gick in dit och kollade läget, sara hittade lite kläder men jag fastande bland smyckena och hittade det här!Nappen kostade 10kr och jag tyckte att den var så sjukt söt och billig så jag bestämde mig för att köpa den och sen så ville jag ha en kedja och då hittade sara en enkel guldkedja. Eller det är inte guld den kosta bara 20kr så allt gick på 30kr och jag är sjukt glad över att jag köpte det och nu ska jag shoppa en massa annat fint! men först måste jag lära mig att ta bra bilder med min systemare, för bilderna jag tar med den i mitt rum blir antingen röda eller vita, eller typ svarta så detta måste ordnas innan jag handlar något mer så att det blir fina bilder till bloggen sen!

Men nu ska jag dricka lite te och titta på hulken som går på tv just nu, sen kommer jag säkert somna gott!

Toodles!


RSS 2.0