Ångest är min arvedel

som Pär lagerkvist skrev så fint, stämmer inte på mig. Stress är min arvedel. Jag blir stressad så fort saker inte går som planerat eller när jag upptäcker att jag glömt att göra något eller när jag inte hinner göra allt som jag vill och har planerat.

Som igår, jag hade varit på bilskolan hela dagen och tyckte att det skulle bli väldigt skönt att komma hem. På lunchen hade en okänd kille kommit fram till mig och börjat prata med mig, det händer mig lite då och då men jag har börjat att ogilla det. När jag var yngre blev jag smickrad och tyckte det var kul, nu vet jag bättre. Sen på teorin efter lunch kommer det en kille och sätter sig bredvid mig och jag kände bara, inte en kille till! han var ju schyst och så men jag är så trött på killar rent allmänt och dem här gjorde ju inte saken bättre. Efter teorin hade jag en till körlektion och sen kunde jag äntligen ta bussen mot östertälje.

och vad upptäckte jag då! att dem hade flyttat bussterminalen, en smått stressad kvinna beklagade sig över detta och jag höll med så hon och jag började prata med varandra och till slut så hittade vi rätt busshållplats. Vi satte oss bredvid varandra och pratade den korta lilla biten till östertälje, vi skulle båda ta pendeltåget mot märsta och gick bort till tåget och vad hör vi då!? att det hänt en olycka så ingen vet när tågen börjar gå igen. Dem säger något om ersättningsbussar från flemingsberg mot södertälje, men vi andra då? som är i södertälje och vill in till stan? dem babblar på om ersättningsbussar hit och dit och jag och kvinnan springer runt som yra höns tillsammans och försöker får reda på hur och vart vi ska komma hem. Till slut bestämmer vi oss för att ta en taxi till flemingsberg för kvinnans bil står där.

Vi springer runt hela den lilla stationen och försöker få tag på en taxi, men några har beställt så det tar ett tag tills vi får en och då sprang vi nästan ute på gatan för att få den! Vi sitter i taxin och pratar och när vi är framme ska kvinnan betala och sen skicka kvittot till sl. Men hennes kort fungerar inte och vi blir lite oroliga, men hon hade bara skrivit fel kod. Vi hoppar ur bilen och jag ser ett tåg, vi går närmare och ser att det står märsta på det. Så jag kramar kvinnan adjö och sen springer jag till tåget, men jag missar det! Som tur var skulle det gå ett igen om 15 minuter. Jag var hemma typ kvart över åtta, egentligen skulle jag har varit hemma vid halv sju.

När jag väl är hemma kan jag inte njuta av att äntligen vara hemma, för jag tänker på all tid som jag har missat och på allt som jag hade velat göra. Som att förberedda mig för idag. Jag ska ju gå dubbelt på färingsöhemmet idag och det är första gången jag ska dit sen förra sommaren så jag är lite nervös. Man har så stort ansvar och det är så mycket som ska göras och som man ska komma ihåg, men jag ska bara gå dubbelt idag. Gå dubbelt betyder att man går bredvid någon som jobbar där och som visar hur man ska göra.

Men nu måste jag gå för att hinna dit, önska mig lycka till!

Toodles!

Idag började allvaret

Första dagen på intensivkörningsveckan och jag går vilse. Jag börjar klockan 9:30 varje dag och slutar vid 12. I morse gick jag upp extra tidigt bara för att upptäcka att pendeltågen inte går förbi södertälje centrum, så jag var tvungen att planera en ny resväg. Denna resväg var att ta tåget till östertälje och sedan ta buss därifrån till södertälje centrum, detta skulle ta ungefär lite mer än en timme. Annars skulle det ha tagit en timme exakt för mig att komma fram. Så jag fick skynda mig lite och när jag kom fram till min tågstation så använde dem bara ett spår och alla tåg var 10min försenade. Gissa om jag blev stressad!

Men jag kunde ju inte göra något så jag tog tåget och sen när jag var framme i östertälje så gick jag runt som ett frågetecken på stationen, tills jag upptäckte att alla andra också skulle till södertälje centrum och stod som en skock trötta får vid en busshållplats. Bussen kom rätt så fort och det tog typ 10min för den att komma fram. Klockan var nu 9:20 och jag tog fram min lilla karta och försökte hitta till bilskolan. Jag gick runt centralen typ två gånger! jag gick verkligen i cirklar! bilskolan ringde mig för jag blev ju självklart försenad och jag sa som det var att jag gått vilse. Så bilskolan skickade ut min lärare och vi skulle mötas vid stationen, som tur är var jag ganska nära stationen, så vi hittade varandra rätt fort.

Min lärare var jättebra! och det var kul att köra och jag lärde mig mycket! personalen var jättesnälla och jag har fått en fin pärm med en massa bra böcker så jag är nöjd över mitt val av bilskola! och min lärare visade mig vägen till stationen så att jag hittar dit imorgon XD

Jag var väldigt trött idag dock, kanske för att jag festade för mycket i lördags :P Fest hos nisse var as nice! jag och elin drack upp våran vinflaska rätt så fort och sedan flörtade vi till oss lite av alla snälla killar och tjejer.  Några skulle bada och jag följde med, men jag orkade inte ta på mig mina skor så jag gick i strumporna och en snäll tysk bar mig över den gyttjiga delen på väg till badet. Sedan på vägen tillbaka skulle nisse bära mig på ryggen men vi föll som dominobrickor ner i diket, så en annan kille bar mig över gyttjan XD

Sen så myste vi alla i sängen vi var säkert 8 personer i en jätteliten säng! och vi pratade om allt möjligt, men vid fyra på natten gick vi hem för jag skulle upp ganska tidigt för jag skulle på middag hos pappa klockan 16. Elin var lite sur över detta och tyckte att jag kunde strunta i min pappa, men jag älskar min pappa och kan inte strunta i honom. Så jag sov inte så mycket den natten och inte den här heller, så ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt!

På vägen hem såg jag en mamma som gav sin dotter tom och jerry kex och jag blev så sugen så jag köpte också det plus lite annat, för jag tycker att jag har varit duktig idag :D Här kommer lite bilder på min pärm och godis.


Jag skulle egentligen vilja skriva mer, men nu måste jag hämta malte och snart kommer min gudmor Lotta som jag inte har träffat på typ 10år och Mia, det ska bli kul!

Toodles!

 

 


Midsommarflickorna <3

Vi träffades på centralen klockan 18:30 båda var uppspelta och prata i munnen på varandra. Vi gick till pressbyrån och handla godis och dricka, sedan satte vi oss på tåget och pratade non stop tills tåget började åka.

Jag och elin var på väg till dalarna och min mammas och hennes killes landställe. Vi  skulle fira midsommar där  och hade inte så stora förväntningar men lite hade vi. Tågresan till söderbärke tog två timmar. Efter att tåget hade startat pratade vi lite till, sen satt vi tysta och var i våra egna små världar medan tåget rullade vidare förbi små byar med stora hus och stora gröna vidder. Vi bytte tåg i västerås och jag roade elin med att berätta om alla mina missöden som jag hade gjort i bildämnena under gymnasietiden, det var ganska många och vi skrattade nästan hela vägen till söderbärke.

Elin gick och kissade i en buske vid den lilla stationen medan vi väntade på mamma som skulle hämta upp oss. Mamma kom efter tio minuter och var glad som vanligt, hon sa att hon hade många uppgifter till oss och satte oss i arbete så fort vi kom fram. Vi skrubbade potatis så det yrde och vi låg inte i våra sängar förens vid halv ett på natten.

Midsommarafton!
Vi gick upp tidigt för att gå den årliga tipsrundan, mamma hade aldrig gått den men micke hade gått den förra året och glömt säga till oss att man inte behövde vara där klockan 10 på morgonen XD
Vi var där först och började gå runt, jag och elin tyckte att vuxenfrågorna var svåra men vi kunde barnfrågorna. Så vi kom på ett system, att rätt svar på barnfrågorna borde vara rätt svar på vuxenfrågorna, så att det skulle bli lättare att rätta sen. Så vi kryssade för rätt svar på barnfrågorna på vuxenfrågorna.

Sedan kom våra gäster, Mia, micke och karla, Mammas bästa väninna och hennes micke och deras lilla dotter Karla. Vi åt lunch och jag och elin shottade snaps XD sedan drog vi iväg in till byn för att dansa runt midsommarstången.  Mamma hade sagt till mig och elin förut att det säkert skulle finnas snygga killar där, så vi gjorde oss lite extra snygga. Men det var onödigt, för där fanns det bara barnfamiljer, killar i 13-15 års åldern eller dräggiga killar. Men vi gick runt där och fnittrade och försökte hitta någon snygging ändå, tills sist gav vi upp och åkte traktor med karla och drog snöre i fiskdamen.

Efter detta åkte vi hem, men stannade till vid prisutdelningen för tipsrundan. Jag och elin hade döpt oss till midsommarflickorna, men när vi stod där började vi ångra oss och började skämmas, så vi sprang till bilen och gömde oss i den. Efter en evighet kom mamma och dem tillbaka och sagt att vi förlorat, vårat system hade inte fungerat. Vi alla skrattade bara åt det och skulle köra hem, när en tant stoppar oss och säger att eftersom att vi förlorade så måste vi ordna tipsrundan nästa år! Skandal! katastrof! nu hade vi förstört mammas och mickes nästa midsommar! Jag och elin kom på 12 barnfrågor medan de vuxna laga mat och efter lite vin och mat var katastrofen bortglömd och vi spelade TP och hade det trevligt.

Mitt i allt det trevliga kom jag och elin på att vi måste plocka blommor, så mamma sa att vi borde gå bort till ödehuset för där finns det många blommor. Elin som är mycket modigare än mig när det gäller sådant tyckte att det var en jättebra ide. Så vi gick till ödehuset och elin gick runt och tittade i alla fönster och drog i alla dörrar medan jag och malte stod i mitten av ägorna och tittade oroligt på. När elin hade tittat klart på allt började vi plocka våra sju blommor under tystnad. Vi gick runt i skogen och plockade sju olika blommor på sju olika ställen.

När vi kom hem gick vi alla och la oss. Elin hade glömt att lägga sina blommor under kudden, så vi fick lysa med ficklampan så att hon kunde hitta dem. Sedan sov hela huset. Jag drömde om en massa killar, så jag vet inte vem som är min drömprins :( men elin minns inte om hon drömde om någon :P

Mia, micke och karla körde hem oss och nu ska jag äta något och sen ikväll blir det fest!

Toodles!

Dal <3

Jag gillar att städa, jag mår bra av det och lägenheten blir fin. Jag är glad för att jag har städat och gjort något bra. En win, win situation.

Så gissa vad jag har gjort idag? jag har städat! och gissa vad jag gjorde igår, jag städade! men jag gjorde något mer också :) efter allt städade kände jag för att göra något kreativt. Så jag bestämde mig för att måla naglarna och göra prickar på dem, det blev inte så bra, men coolt! titta här!Och det är min kära Daling som har tagit bilderna. Efter allt städande så kände jag att jag behövde vara lite social, så jag bjöd hem min älskade bästis <3  Vi har en tradition och den är, att varje gång hon kommer hem till mig och jag är ensam hemma så måste hon laga pannkakor till mig. Så vi åt pannkakor, melon, chips och mörk choklad. Medan vi åt pratade vi om många saker, vi kom fram till en grej och det är att det flesta tjejer gillar drama och att vi båda gillar att umgås med killar mer än tjejer. Ett undantag för mig är tjejerna från klassen, för ni är bäst och alla andra tjejer som läser min blogg XD

Alla tjejer borde vara som jag och dal, vi är snälla och relativt drama fria. Vi är smarta, eller dal är och hon smittar av sig på mig när vi umgås och så är vi sjukt roliga och charmiga.

Det va det jag ville berätta idag, om min bästis som är awesome och att jag är awesome som har städat XD

Toodles!

Julia roberts

Han sa att jag var lik Julia Roberts. Min mamma tycker att jag är lik henne, men det är min mamma så det är självklart att hon tycker att hennes dotter är lik en vacker skådespelerska. Men att en kille tycker det och säger det, det är nästan för mycket, men bara nästan.

Jag trodde att han var ärlig när han sa det, men jag hade fel. Jag är alltid väldigt dum och naiv när det gäller killar, även fast jag vill tro motsatsen. Det har till och med gått så långt att jag faktiskt tror på det. Att jag är cool, sval och självsäker och inte helt blåst och fnittrig.

Men ja, detta tog slut innan det riktigt hann börja och tur var det annars skulle jag bli riktigt heartbroken. Just nu känns det bara lite sorgligt och ensamt. Men jag har mina fantastiska tjejkompisar som jag älskar mer än alla mina kläder och läppglans tillsammans, och ni alla vet att jag verkligen älskar kläder och läppglans så nu pratar jag om riktig kärlek, sann kärlek till alla mina tjejkompisar, ni är bäst! <3

Vad ska jag göra nu då? eftersom att jag tydligen är lik Julia roberts, någon som ser likheterna? jag gör det inte XD

Så borde jag kanske ge mig ut i världen och försöka hitta min prins. Men om jag ska vara ärlig så orkar jag inte med killar just nu eller stockholm. Så jag och min kära vän elin ska kanske åka till uddevalla och hälsa på elins bror och fira midsommar där :D

Jag träffade några av tjejerna från klassen idag, helle, jennifer och kajsa. Vi gick på bio och såg unknown, den var helt okej men jag och helle ville hellre se kung fu panda 2. Men det bästa var skvallret innan och efter bion. Detta skvaller ägde rum på donken vid hötorget och det var sååååååå härligt att sitta där och bara prata om allt som händer i våra liv, tack en gång för en härlig kväll tjejer <3 och om det inte blir någon resa till Uddevalla så firar jag gärna midsommar med er :D

Nu tror jag att jag ska titta lite på en serie som heter Svärdet och spiran på svenska, kommer inte ihåg vad den heter på engelska och sedan ska jag ta en dusch och sova.

Toodles!

En shopaholics bekännelse

Jag erkänner, jag är en shopaholic. Om jag ska vara ärlig har jag nog alltid varit det. Enda sen jag var liten och kände hur den där femkronan brände i fickan, vad skulle köpa? det blev för det mesta godis, och jag ville ha allt och stannade länge i godisaffären. Ibland så ångrade jag mig när jag såg vad andra köpt eller om jag såg något nytt som jag missade i min väg genom godisparaden.

Så är det nu också. Så fort jag har pengar så drar jag iväg. Jag tar pendeltåget in till stan och sen så flyger jag. Väskan är min eviga följeslagare som har allt jag behöver, mobil, läppglans och plånbok, med dessa magiska ting är jag redo. Ibland har jag med mig en rådgivare eller köpsägare. Jag är ju självklart en köpsägare :D

Nu är det så att jag har köpförbud, det har mamma sagt. Men jag, sara och olivia skulle bada idag. Det gjorde vi, i en kvart, sen kom regnet. Vi tog bussen in till stan och tog en fika, vi pratade killar (en speciell kille pratade vi väldigt mycket om, eller två :P) Sen drog Olivia hem och jag och sara promenerade från gamla stan till slussen. Och där inne på emmaus fina lilla avdelning hittade jag den här kärleken.
Jag vet, kvalitén suger, men jag har sjukt dåligt ljus i mitt rum och orkade inte fixa så att det blev perfekt.


Men men, jag har som sagt köpförbud och mamma var väl lite sådär halvglad när jag kom hem med den. En annan kärlek har smugit sig förbi mig och lämnat mig oviss om varför. Men jag sörjer inte länge, för jag har goda och kloka vänner som hjälper mig upp på fötter och en glassig mintgrön jumpsuit med Indianer på.

Toodles!

Nervös

Mitt horoskop har gjort mig sjukt nervös, fånigt jag vet. Men det nämnde något om kärlek och att jag kanske borde förklara något eller be om ursäkt för något. Om jag ska vara ärlig så hatar jag att be om ursäkt för saker, jag är den jag är take it or leave it, är mina slagord. Men ibland så funkar det inte och då måste jag be om ursäkt. Grejen är den att jag inte har något minne av att jag gjort något dumt, så det är kanske bara så att jag måste förklara något. Men jag är sämst på att förklara saker! XD

Det har hänt ganska mycket det senaste två veckorna. Jag har tagit studenten, festat mycket, haft lite problem med killen jag dejtar, haft funderingar över min framtid o.s.v. Så i helgen tog jag ledigt från allt och åkte med mamma, micke och Malte till landet. Vi satt i solen och myste och fixade i trädgården och hade det allmänt mysigt. Detta var något som jag verkligen behövde. Det är så fint på vårt landställe och vi är helt ensamma och tiden står nästan still när man är där.
Här kommer lite bilder! :D


Igår så gjorde jag lite planer inför den här veckan, jag ska kanske åka till Göteborg och hälsa på min brors kompis Tom, som jag aldrig träffat. Jag brukar göra så, åka hem till en kille som bor utanför Stockholm, som jag aldrig träffat XD  Senast gången jag gjorde det var nog för två vintrar sen, då åkte jag hem till en kille som bor i Ludvika, det var en flopp XD Men den här gången blir det nog bättre :D

Sen ska jag på en picknick, picknickcon har startat igen och det ska bli så kul att träffa alla i tanto igen :D Jag borde ta med mig kameran och ta lite bilder ^^ Sen idag så bokade jag äntligen intensivkörkursen. Det blir borta i Södertälje och killen som jag pratade med var jätterolig! Det känns bra att börja köra igen, har inte gjort det på ett tag och det här är något som jag har velat göra sen sommarlovet startade.

Idag ska jag träffa pappa och Sofia och vi ska fira mina slutbetyg som var rätt så bra :) Så nu ska jag städa och duscha och sen träffa dem :D

Toodles!

kvällsnatt

Det är något magiskt med den här tiden, det är inte riktigt natt och inte kväll heller, det är typ....kvällsnatt! när klockan är ungefär 23:30 då blir det kvällsnatt.

Pendeltågen är rätt så fulla med folk som är trötta och inte fulla, för det brukar oftast bara vara fulla människor på tåget tidigt på dagen eller på natten. Jag själv tycker att det är jätteintressant att studera alla människor och lyssnar på daniel adams ray och funderar på hur det skulle se ut om alla på tåget började dansa till hans låtar. Sen när jag kliver av tåget känner jag mig sjukt snygg men det är ingen som ser det, jag låter vinden leka med mitt hår och tar upp små puffiga blommor och blåser av dess frön och mitt enda sällskap är en hare som skuttar förbi.

För er som undrar har jag varit på bio. Jag såg baksmällan 2 med helle,kajsa, settan och settans pojkvän fredik, som fyller 18 imorgon! och vi ska supa honom under bordet, woop woop!

Jag är en partytjej eller inte partytjej utan stadstjej, jag har kommit fram till det nu när jag har sommarlov. Att jag lätt blir rastlös om det inte händer något och jag känner hur stadspulsen rusar genom mitt blod och jag måste göra och jag måste göra något och det är NU! och jag gillar det, det får än att känna sig vaken och jag gillar att vara vaken, eller som Lady gaga säger " jag lever mellan verkligheten och fantasin" på så sätt lever jag med, eller jag vill leva så.

Min kille i stan som jag dejtar bor inte alls i stan, han bor utanför,typ landet, typ Tyresö. Vet ni hur jobbigt det är att åka till honom?! man åker tre olika kommunala färdmedel, buss, tunnelbana och pendeltåg. Denna insikt fick jag när jag satt på bussen tidigt igår morse och åkte hem från min lilla dejt :P

Men nu borde jag sova, i en tröja som jag har fått av en kille, ni kan gissa vem? för imorgon ska jag ta hand om malte, shoppa med elin :D Och supa fredrik under bordet.

Toodles!

En kille i stan

Jag har en kille i stan, vi dejtar exklusivt. Mina två senaste ex kommer från Örebro, så jag är inte riktigt van vid att dejta någon på hemmaplan. Men det går ganska bra att ha en kille i stan, bara det att allt går mycket fortare, men det är kul, fast lite osäkert ibland.Just nu är han inne i stan med sina vänner, han var här en snabbis och lämna sina saker, så han kommer tillbaka :)

Jag själv är sjuk och sitter här och dricker min tredje kopp te och funderar på framtiden. Tog ju studenten för två dagar sen, så nu börjar man nyktra till efter allt festande XD Fast egentligen har jag inget att fundera på. Jag ska jobba i juli och i början av augusti. Sen ska jag på festival med sara och amanda och sen funderar jag på att resa lite.Nu i juni hade jag tänkt att vara med mina vänner så mycket som möjligt och att kanske gå en intensivkurs i bilkörning.

Men ja, jag har ju en kille i stan som sagt, vi har bråkat lite men nu är det lugnt igen. Det är riktigt spännande att ha en  kille i stan, man vet aldrig vad som händer. Med mina ex var allt så planerat och det blev lite enformigt till slut. Men vi är ju inte tillsammans, utan vi kom överens idag om att vi inte ska dejta andra, Det känns bra och jag längtar tills han kommer hit!

Jag ska fördriva tiden med att kolla min ekonomi och lite andra viktiga saker. Som mina val inför hösten, och numret till bilskolan. Sen ska jag vara lite social och kolla vad folk gör i helgen och sist men inte minst ska jag lägga upp en massa bilder från studenten på facebook :D

Toodles!

RSS 2.0