Ett sanningens ord, Hjälp!

När jag var liten så önskade jag alltid att jag skulle bli sjuk och liggande på sjukhus, så att mina vänner och familj skulle tycka synd om mig och ge mig uppmärksamhet. Nu när jag är äldre så ställer jag mig själv frågan, varför ville du det? jag var inget oälskat barn, snarare tvärtom, jag var familjens prinsessa, en ögonsten som man var rädd om och tog hand om.

Nu har något hänt, inte mig, men en annan ögonsten, en mycket hårigare och sötare ögonsten. Min kusins hund, Ella, en supersöt Briard på sju år har blivit sjuk och behöver operera sina knän. Ella  har varit på så många undersökningar och röntgen att nu när man vet vad är för fel så är pengarna nästan slut. Hon har varit på artroskopi och det sista pengarna 6500kr går till en CT röntgen.

En Briard kan bli 14-15 år gammal, så Ella har mer än hälften av sitt liv kvar, så nu vädjar jag, min familj och Ella att alla ni där ute som har förlorat någon eller som bara vill hjälpa till för att ni älskar hundar precis lika mycket som oss, att ni kanske kan skänka en slant till Ellas operation som kostar 28000kr per knä.

Så nu tar jag tillbaka min önskning från när jag var liten (och egoistisk) och istället så önskar jag att denna söta lilla Briard blir opererad så att hon kan fortsätta sprida glädje i familjen.Hör gärna av er till min kusin Jenny Ekberg om ni har några frågor, blippen78@spray.se

Tack!

varför varför varför?

Varför, när jag äntligen blivit frisk, varför får jag värsta mensvärken? Jag skulle gå på en fest ikväll och träffa vänner som jag inte sett på ett tag och en av dom är jag faktiskt skyldig pengar. Men nej, jag kan inte gå för jag har mensvärk!

Jag har varit sjuk halva veckan och inte kunnat plugga, och idag kände jag mig frisk och tänkte äntligen! nu kan jag plugga men näe. Jag satt i bilen och övningskörde med mamma och då small det till och mensvärken attackerade mig, så det vara bara att köra hem igen och ta en Alvedon och slänga sig på soffan, som jag typ bott i halva veckan.

och varför? vad har jag gjort för fel för att förtjäna detta? jag har hört av mig till mina vänner, jag har pluggat, jag har övningskört och varit en duktig dotter och städat och tvättat, så vad har jag gjort???? Är det kanske så att jag inte tagit hand om mig själv? och att det är därför jag har varit så sjuk och nu fått mensvärk, för att jag ska ta det lugnt och ta hand om mig själv?

Men jag gillar inte att ta hand om mig själv, jag gillar att göra saker, jag gillar att plugga och att vara duktig. Mitt horoskop som jag alltid brukar läsa, sa idag att jag kommer att hitta det jag söker bara jag letar. Men jag har inget minne av att jag söker något, jo visst söker jag jobb och lägenhet och den perfekta pojkvännen. Men det är inget som jag måste ha just nu. Just nu vill jag bara bli klar med min hemtenta och träffa mina vänner och kanske shoppa lite. I och för sig så letar jag efter ett par shorts och en ny festklänning, men jag tror inte att mitt horoskop är så ytligt.

Jag är en sån person som alltid försöker hitta en förklaring eller mening med vad som händer i mitt liv, men just nu kan jag inte riktigt hitta någon förklaring eller mening, jag får helt enkelt leva i denna soppa som ödet lagat åt mig och hoppas att den snart blir god och ätbar, istället för en soppa som bara är, en soppa.

Toodles

små saker som surrar

Idag har jag haft små funderingar i min hjärna och tänkte att det är nog lika bra att jag skriver ner dom här så att jag kan plugga i lugn och ro. För om jag har små saker som surrar i min hjärna hör jag inte orden som jag läser när jag pluggar och det är ju dumt. Så här kommer mina små funderingar

Jag låser alltid dörren när jag har kommit hem, men tänk om någon har kopierat min eller mammas nyckel och låser upp och gömmer sig. Då när jag har låst dörren så har jag fångat mig själv!

Sen så är det, det här med toalettbesök. Toalettbesök styr våra liv! tänk om du blir kissenödig, då måste du gå på toa, visst du kan vänta ett tag men inte för länge. Sen om du blir hungrig, så kan du vänta väldigt länge, samma sak om du blir trött eller törstig, du kan vänta i flera timmar på dessa behov, men att kissa, det kan du inte vänta med. Så mitt tips är att alltid gå på toa innan du går hemifrån, för man vet ju aldrig när man ser en toa nästa gång och då blir det ingen kisskris senare.

En annan sak som jag har tänkt på är det här med par som likadana ut. I det flesta kärleksfilmer är huvudrollsinnehavarna väldigt lika, om tjejen är blond så är killen också det. Så är det så att dom är lika bara för att det ska snyggt ut att dom matchar varandra eller är det verkligen så att man blir kär i någon som liknar en själv? Det flesta par som man ser när man är ute på stan, är faktiskt väldigt lika varandra, då får man fråga sig, har dom liksom vuxit ihop och blivit lika under förhållandets gång eller var dom lika från början?Från filmen dumpa honom som jag såg i lördags, tyckte att dom var lite lika :P

Jag gillar ju blondiner och är själv brunett, så då undrar jag,är det inte så att jag borde kanske leta efter brunetter istället? Men om man inte gillar sig själv, så vill man väl ha någon som är olik sig själv, men det är väl inte bra, eller? som ni ser funderar jag på en massa små saker, inga stora saker. Kanske för att jag inte har kollat på nyheterna den senaste veckan och bara läst rubrikerna i tidningen, men vad ska man göra när man försöker ta körkort och pluggar på samma gång? man får helt enkelt prioritera sin tid så att man hinner med det viktiga.

Så nu har jag pluggat,städat köket,övningskört (körde på motorväg och det gick bra och det var kul :D) och  nu ska jag försöka plugga lite till, sen blir det top model och Desperate housewifes på tv :D

Toodles!

Frågor som väcker svar

Kursen som jag läser nu ger mig en massa idéer, eller inte idéer. Den får mig att tänka och skapa nya funderingar, men när jag tänker, blir jag ofta arg eller deprimerad. Det är ju inte så bra, eller hur?  Kursen som jag läser just nu heter Medier, kultur,samhälle II och handlar om genus inom media.

Medan jag läste en urtråkig text av någon tjej (jag fattade ingenting av texten, eller jo lite) började jag tänka på samhället och på hur vi människor lever tillsammans. Jag började tänka på att vi alla är rätt så lika och att det finns sociala koder som jag inte förstår.

Jag är en sån person som hör vad jag hör och läser vad jag läser. Jag är inte bra på att hitta underliggande faktorer eller meningar. Sen så brukar jag ofta höra saker som inte andra hör, detta kan vara min fantasi som spelar mig ett spratt eller bara att jag är mer mottaglig för saker som andra kanske inte ser eller hör. Detta kan vara lite jobbigt, ibland känns det som att man måste kunna alla dessa sociala koder för att kunna bli något i samhället. Att man måste kunna dessa koder för att komma framåt, för att skaffa jobb och kontakter, då känner jag, måste det vara så? måste man kunna alla dessa koder, får man inte bara göra som man själv vill?

Detta är en bra fråga, för vad vill man? är det egentligen någon som vet vad dom vill? Jag vet inte vad jag vill, jag vet mer vad jag inte vill, men blir jag inte begränsad då? ska man inte vara öppen för allt? visst ska man det! Men eftersom att jag är en väldigt osäker person så blir det svårt för mig att bara leva som alla andra och ta åt mig. Det gånger då jag har försökt ta tag i mitt liv, göra något nytt, skaka om det ordentligt, har det blivit kaos i mitt inre och jag klarar inte av det.

Kanske är det så att jag helt enkelt får fortsätta att se saker på mitt sätt och anpassa mig till samhället, eller så får jag bli självsäker och radikal. Ja, det är svårt att bli vuxen, men vad ska en 21 årig tjej göra? hon måste växa upp, skaffa sig ett liv och ett mål, innan hon fastnar i en värld som egentligen inte finns.

Toodles!

RSS 2.0